Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

353 φακούς δώρισε Έλληνας ομογενής στους Συνοριοφύλακες του Έβρου.

Μεγάλη δωρεά από Έλληνα ομογενή της μακρινής Αυστραλίας, για το Σωματείο των Συνοριοφυλάκων στον Έβρο!

Ο Ηλίας Δαστερίδης, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας αλλά και με την ιδιότητα του Συνοριοφύλακα, μίλησε για τον Έλληνα ομογενή από τον Αυστραλία, κ. Ονούφριο Γοροζίδη, ο οποίος δώρισε 353 φακούς στους Συνοριοφύλακες!

Ο κ. Ηλίας Δαστερίδης χαρακτήρισε τον κ. Ονούφριο Γοροζίδη ως “μεγάλο ευεργέτη και μεγάλο Έλληνα”, που έχει βοηθήσει πολλές οικογένειες με πολλές δωρεές, αλλά και στο παρελθόν έχει προσφέρει τη βοήθειά του στην Εκκλησία.

Ο κ. Δαστερίδης εξέφρασε πως “Ήθελε να προσφέρει και αυτός μια βοήθεια στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι Συνοριοφύλακες στην πρώτη γραμμή, για να αποκρούσουν αυτή την απειλή, μέσω ανθρώπινης ασπίδας, που προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο. Το αποτέλεσμα ήταν να καρπωθούν οι Συνοριοφύλακες αυτή τη δωρεά -353 φακούς στον αριθμό, ο οποίος είναι συμβολικός αριθμός με τον αριθμό των 353.000 θανάτων που σηματοδοτεί τη γενοκτονία των Ποντίων”.

Επιπλέον, ο κ. Δαστερίδης ευχαρίστησε στο τέλος του λόγου του τον Ονούφριο Γοροζίδη και το Σωματείο των Ποντίων της Αυστραλίας. Με αισιόδοξο τόνο έκλεισε το λόγο του, λέγοντας πως “Μακάρι να μπορέσουμε να τους καλέσουμε, να παρευρεθούν σε μια εκδήλωση που θα γίνει, αφού όμως λήξουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό”.

Στο Σωματείο Συνοριοφυλάκων είμαστε και συγκινημένοι και, πέραν αυτού, είμαστε κοντά σε όλους τους Πόντιους που μας βοήθησαν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που μέχρι και τώρα περνούν οι συνοριοφύλακές μας δίπλα στο ποτάμι.

ΠΗΓΗ: https://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/353-fakoys-dwrise-ellhnas-omogenhs-stoys-synoriofylakes-toy-ebroy/post41441

  • Στις 01/03/2021