Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Συνάντηση των Ενώσεων Συνοριακών Φυλάκων με τον νέο Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Δούβαλη.

Τι συζήτησαν οι Ενώσεις Συνοριοφυλάκων με το νέο Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος

Κύριο αίτημα η ενίσχυση σε Έβρο, Κομοτηνή και Καβάλα με νέους συνοριοφύλακες.

Την Μ. Τετάρτη 20/4, μετά από πρόσκληση του Επιθεωρητού Βορείου Ελλάδος Αντιστρατήγου Γεωργίου Δούβαλη, συναντήθηκαν στην Κομοτηνή οι Ενώσεις Συνοριακών Φυλάκων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΈβρουΞάνθηςΚαβάλας και Δράμας παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγο κ. Συριτούδη Πασχάλη αλλά και του προέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Χαρέλα Παναγιώτη.

    Σε Κοινή Ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενώσεις αναφέρουν τα ζητήματα που συζήτησαν με την Ηγεσία και που απασχολούν το προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με πρώτο θέμα την αναγκαιότητα ενίσχυσης με νέους συνοριοφύλακες σε Έβρο, Καβάλα και Κομοτηνή που η ίδια η Πολιτική Ηγεσία εξήγγειλε.

    Θυμίζουμε πως μετά από σχετικές περιοδείες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο ίδιος είχε διαπιστώσει την αναγκαιότητα αυτή και είχε εξαγγείλει την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων για Έβρο, 100 για Κομοτηνή και 100 για Καβάλα. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο νυν Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος όταν ανέλαβε καθήκοντα, αφού διαπίστωσε και ο ίδιος την ανάγκη ενίσχυσης.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση

                                                                                              Κομοτηνή 20/04/2022

  Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο

    Σήμερα Μ.Τετάρτη 20-4-2022 τα Σωματεία Συνοριακών Φυλάκων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Έβρου, ΞάνθηςΚαβάλας και Δράμας, παρουσία και του προέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Χαρέλα Παναγιώτη, συναντηθήκαμε με τον νέο Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δούβαλη Γεώργιο μετά από πρόσκληση του ιδίου.

    Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγος κ. Συριτούδης Πασχάλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στην έδρα της Γενικής.

    Πέραν της εθιμοτυπίας λόγω της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, καταθέσαμε στον κ. Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό και τον κλάδο μας γενικότερα στις Υπηρεσίες μας.

  •  Πιο συγκεκριμένα, ζητήσαμε άμεσα την ενίσχυση με νέο εξειδικευμένο προσωπικό συνοριακών φυλάκων σε Έβρο, Κομοτηνή και Καβάλα με βάση τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας αλλά κυρίως για την ιδιαίτερη αναγκαιότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας που έχουν πραγματικό πρόβλημα.
  •  Τονίσαμε για πολλοστή φορά την επιτακτική ανάγκη της εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για την άρση του αδιεξόδου πολλών συναδέλφων που υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή μέσα σε ένα ιδιαίτερο και αβέβαιο καθεστώς.
  •  Επισημάναμε για τους συναδέλφους συνοριακούς φύλακες σε Δράμα και Ξάνθη οι οποίοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες ότι θα πρέπει να υπηρετούν σε ένα ασφαλέστερο και μονιμότερο εργασιακό περιβάλλον όπως το σύνολο των προηγούμενων συνοριακών φυλάκων που προσλήφθηκαν κατά το παρελθόν και με αρμοδιότητες που να μην συγχέονται από το ιδιότυπο καθεστώς της πρόσληψης.
  •  Επίσης, επισημάναμε την πρόοδο στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά παράλληλα τονίσαμε και τις ιδιαίτερες αστοχίες επί των συγκεκριμένων προμηθειών που καταγράφηκαν και δυστυχώς επιβαρύνουν την υπηρεσιακή μας δραστηριότητα.

    Συνεχίζουμε με την υποχρέωσή μας, ως συνδικαλιστικοί φορείς, πέρα από τις διαπιστώσεις και την καταγραφή των προβλημάτων, να προτείνουμε και τις λύσεις αυτών συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια μέσα από ένα κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την ηγεσία και έναν κοινό παρονομαστή, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

ΠΗΓΗ: bordernews.gr

  • Στις 21/04/2022