Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα, για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Πρωταγωνιστής στη νέα μου υπηρεσιακή διαδρομή θα είναι ο καθένας από εσάς ξεχωριστά, η γυναίκα και ο άνδρας της Αστυνομικής Οικογένειας.

Η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αρχηγός του Σώματος σηματοδοτεί την απαρχή μιας συλλογικής προσπάθειας, με απώτερο στόχο την ανάδειξη του κοινωνικού και ανθρωποκεντρικού προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας και την ενδυνάμωση του αγαθού της ασφάλειας, γεγονός που θα επέλθει μέσα από διαρκή, συστηματική και εντατική προσπάθεια.
Πρωταγωνιστής στη νέα μου υπηρεσιακή διαδρομή θα είναι ο καθένας από εσάς ξεχωριστά, η γυναίκα και ο άνδρας της Αστυνομικής Οικογένειας, το ανθρώπινο δυναμικό ενός οργανισμού, ενός φορέα, με επαγγελματικά χαρακτηριστικά, τα οποία συμπυκνώνονται στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, ενώ παραμένει πιστό σε ένα σκοπό, την εξυπηρέτηση και προστασία του πολίτη. Η προσωπική συνεισφορά του καθενός από εσάς εκπορεύεται από τον όρκο του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου. Εκπηγάζει από την πεποίθηση του Έλληνα Αστυνομικού ότι η πολιτοκεντρική θέαση κάθε περιστατικού ισοδυναμεί με προσφορά και με εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.
Η αντιμετώπιση του συνόλου των μορφών εγκληματικότητας και παραβατικότητας με συνέπεια και ζήλο προϋποθέτει την επιχειρησιακή αναβάθμιση του Σώματος, γεγονός που έχει τεθεί ως βασικός κεντρικός μας άξονας, και ο οποίος θα δομηθεί στην πλήρη αξιοποίηση και ενίσχυση με καινοτόμο τεχνολογικό και πληροφοριακό εξοπλισμό και στην ψηφιοποίηση του συνόλου των διαδικασιών του Σώματος.
Η συλλογικότητα και η συνεργασία είναι βασικές θεμελιώδεις αρχές επί των οποίων δομείται το οικοδόμημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Υποχρέωσή μας συνιστά το να είμαστε δίπλα στον πολίτη και να καθιστούμε αισθητή την παρουσία μας με εξωστρέφεια και εγγύτητα, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Σώματος και δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και ισορροπίας. Η ορθή και εποικοδομητική καθημερινή σας επικοινωνία με τον πολίτη επιβάλλεται από τη φύση του λειτουργήματός μας και δρα αποφασιστικά και αποτελεσματικά κατά τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση με αυτούς.
Η διαμόρφωση ενός δικτύου επικοινωνίας με τοπικούς φορείς και αρχές θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο έργο μας, ενώ θα συντελέσει μέσα από διαλογικού τύπου συζήτηση στην ανάπτυξη σχεδιασμών πρόληψης εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο και σύμφωνα με τα υφιστάμενα τοπικά και κοινωνικά κάθε φορά δεδομένα.
Σας καλώ, λοιπόν, σε απόλυτη σύμπνοια και συναδελφικότητα να ανταποκρίνεστε καθημερινά στα καθήκοντά σας έτσι ώστε να καταστείτε άξιοι συνεχιστές του κληροδοτούμενου έργου των προκατόχων σας. Είμαι βέβαιος ότι η υπευθυνότητα και η ευσυνειδησία θα σταθούν αρωγοί στη συλλογική προσπάθεια πραγμάτωσης κοινωνικών συνθηκών ευημερίας και ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η εκπλήρωση της αποστολής μας και του οράματός μας για μία αστυνομία στην υπηρεσία της κοινωνίας.
Ως Αρχηγός του Σώματος, είμαι υπερήφανος που θα συνεργαστώ με τον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι θα προσφέρετε ανιδιοτελώς και άνευ ορίων επ’ ωφελεία του πολίτη και της κοινωνίας, και σας διαβεβαιώ ότι είμαι δίπλα σας σε κάθε δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσετε, έτοιμος να αφουγκραστώ τους προβληματισμούς και τις επαγγελματικές σας δυσκολίες και από κοινού να κατευθύνουμε την Αστυνομία σε ένα ευοίωνο αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο ποιοτικά μέλλον για την κοινωνία και την πατρίδα.
Σας ευχαριστώ για την κοινή μας αρχή και σας προτρέπω άοκνα να στέκεστε δίπλα στον πολίτη καθημερινά για την προστασία του και την ενδυνάμωση του αγαθού της ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: astynomia.gr

  • Στις 22/04/2022