Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

“Προέδρος Ένωσης Συνοριακών αποσπάστηκε με έξοδα δημοσίου, ενώ ΠΟΤΕ δεν εκδόθηκε διαταγή για απόσπαση στα νησιά, ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον οι αστυνομικοί των Διευθύνσεων”

Οι καταγγελίες για προέδρους Ενώσεων της επαρχίας που εξασφαλίζουν μετακίνηση με δαπάνες Δημοσίου για υπηρεσιακούς λόγους, με αφορμή το δημοσίευμα του NantiaReport.gr έχουν πηγή τους ίδιους τους συναδέλφους τους

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του NantiaReport.gr, εστάλη το ακόλουθο κείμενο «Με αφορμή το εύστοχο άρθρο σας, «Συνδικαλιστής Πρόεδρος επαρχίας εξασφάλισε μετακίνηση με δαπάνες δημοσίου 1800 ευρώ» το οποίο προκάλεσε τα ευμενή σχόλια δεκάδων συναδέλφων για το site, θα ήθελα να σας γνωρίσω μία ακόμη περίπτωση συνδικαλιστή Προέδρου από την επαρχία, ο οποίος αποσπάται με έξοδα του ελληνικού δημοσίου τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, 6μήνες κάθε ημερολογιακό έτος.

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος της ολιγομελούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης (σσ. αναφέρεται η Περιφερειακή Ενότητα, ενώ παρατίθενται  και αλλα στοιχεία για τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα στην ΠΟΣΥΦΥ), αποσπάστηκε με έξοδα του ελληνικού δημοσίου από το Μάρτιο 2022 και για έξι μήνες στην Δ.Α. Χίου. Το ανήθικό και προκλητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ΠΟΤΕ δεν εκδόθηκε διαταγή από το Α.Ε.Α προς την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση [σσ αναφέρεται η Αστυνομική Περιφερεια] και τις υπαγόμενες σε αυτήν Αστυνομικές Διευθύνσεις, με την οποία να ενημερώνονται οι συνάδελφοι για απόσπαση στα νησιά, ώστε να δηλώσουν και οι ίδιοι τυχόν επιθυμία. Παρόλα αυτά το Αρχηγείο διέταξε την απόσπαση με έξοδα δημοσίου του συγκεκριμένου Προέδρου για την Δ.Α Χίου, μια κίνηση η οποία προκάλεσε στις τάξεις των συναδέλφων εύλογα ερωτηματικά.

Διερωτάται ο απλός συνάδελφος αλλά και ο αξιοπρεπής αστυνομικός- συνδικαλιστής πως αυτός ο διαπλεκόμενος συνδικαλιστής θα διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων σε επίπεδο Ομοσπονδίας, πως θα έρθει σε ρίξει με την Ηγεσία του Υπουργείου μας ή με την Φυσική Ηγεσία όταν απολαμβάνει την εύνοια αυτής;

Θα πρέπει να καταγγείλουμε όλοι μας, ο καθένας μας από το μετερίζι του, τέτοιες πρακτικές που αμαυρώνουν τον αγώνα των ελάχιστων αγνών συνδικαλιστών, τον καθημερινό αγώνα των χιλιάδων ανώνυμων αστυνομικών και απαξιώνουν την ελληνική Αστυνομία στα μάτια των απλών πολιτών, που περιμένουν από εμάς να υπηρετούμε το τίμιο και όχι το ανήθικο».

ΠΗΓΗ; nantiareport.gr

  • Στις 15/07/2022