Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Πώς η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επηρεάζει το μεταναστευτικό της Ελλάδας

Άμεσο αντίκτυπο στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, το οποίο απασχολεί τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Δεν είναι οι εκατοντάδες πρόσφυγες της εμπόλεμης ζώνης, που καταφεύγουν καθημερινά στη χώρα μας (το πρωί της Δευτέρας 14/3/2022 ο συνολικός αριθμός τους ήταν 9.304 άτομα), αλλά η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost, οι ροές των προσφύγων από την Ουκρανία προς τα κράτη – μέλη της Ε.Ε, δίνουν το δικαίωμα στις χώρες του Βορρά να σταματούν κάθε συζήτηση για απομάκρυνση αλλοδαπών από την Ελλάδα και μεταφορά τους προς το εσωτερικό της Ευρώπης.

Αντιθέτως, ήδη κάποιοι βάζουν στο τραπέζι επιστροφή μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν μπορούν διαφορετικά να «φιλοξενήσουν» τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Υψηλόβαθμη πηγή, που έχει γνώση των γεγονότων αλλά θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, υπολογίζει ότι περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα επιστραφούν στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να μειωθούν κατακόρυφα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία διατίθενται στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, καθώς ένα μεγάλο μέρος αυτών θα χρησιμοποιηθεί για τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/entry/pos-e-rosike-eisvole-sten-oekrania-epereazei-to-metanasteetiko-tes-elladas_gr_622f0c92e4b02961583daf00

  • Στις 14/03/2022