Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Επταμελής οικογένεια Ουκρανών έρχεται σήμερα στο Διδυμότειχο.

Άρχισαν δειλά δειλά τα πρώτα κύματα προσφύγων να έρχονται και στον Έβρο μέσω του Τελωνείου Ορμενίου και Κήπων.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αφίχθηκαν στην περιοχή της Ορεστιάδας σύμφωνα με πληροφορίες εννέα άτομα -γυναίκες και παιδιά- τα οποία φιλοξενούνται σε συγγενικά τους πρόσωπα σε χωριά αλλά και στην πόλη της Ορεστιάδας.

Αυτό κινητοποίησε φορείς του νομού Εκκλησία, Τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και  συλλόγους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα κύματα προσφύγων που θα έρθουν μαζικά κάποια στιγμή.

Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις οι πρόσφυγες ήρθαν κατά λάθος από το Ορμένιο έχοντας άλλο προορισμό αλλά και στους Κήπους το Σαββατοκύριακο, όπου ήρθαν εννέα άτομα (δυο ζευγάρια με δυο αυτοκίνητα) οι οποίοι είχαν προορισμό την Ξάνθη αλλά μπερδεύτηκαν από οδηγίες που πήραν και αντί για τον Προμαχώνα έφθασαν μέσω Τουρκίας στην χώρα μας.

Σήμερα μια επταμελής οικογένεια αναμένεται να αφιχθεί στο Διδυμότειχο (ένα ζευγάρι με τα πέντε παιδάκια του), ΄που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις  του Επισκοπείου στο Σουφλί, υπό την φροντίδα της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου.

Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Δαμασκηνού σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας,  υπάρχει διάθεση  επιπλέον προσφοράς  στην εκστρατεία βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει τους κοιτώνες της  Ιεράς Μονής Δαδιάς όπου μπορούν να φιλοξενηθούν  40 πρόσωπα παρέχοντας τους διαμονή και διατροφή.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/orestiada/eptamelis-oikogeneia-oykranon-erchetai-simera-sto-didymoteicho-ichitiko/

  • Στις 14/03/2022