Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Γιαλαμάς (πρόεδρος Συνοριακών Φυλάκων Έβρου): «Σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο – Είμαστε μαθημένοι εδώ και 23 χρόνια» (βίντεο)

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο αναφορικά με τις ροές.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή στην περιοχή δεν βρίσκονται σε επιφυλακή, ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία έκρηξη ροών. «Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση έως τώρα, αλλά οι μάχιμες υπηρεσίες είναι 24 ώρες το 24ωρο σε ετοιμότητα» προσέθεσε.

Ανέφερε πως οι προκλήσεις των Τούρκων για εκείνους είναι μια καθημερινότητα, και αποκάλυψε πως μόλις χθες συνελήφθησαν 6 διακινητές. «Είμαστε μαθημένοι εδώ και 23 χρόνια, πάντα τέτοιο καιρό περιμένουμε ροές» επισήμανε ο κ. Γιαλαμάς.

Στην τοποθέτησή του ο αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Κρασσάς εκτίμησε πως ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί τη χώρα μας προκειμένου να διαπραγματευτεί για θέματα που υφίσταται εδώ και 48 χρόνια, σε ό, τι αφορά την εδαφική κυριαρχία μας.

«Θερμό επεισόδιο μπορεί να γίνει, όχι όμως γενικευμένη σύρραξη», τόνισε ο αντιστράτηγος.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως η κατάσταση αυτή της τουρκικής προκλητικότητας υπάρχει εδώ και 50 χρόνια, με περιόδους μέσα υφέσεως.

«Ζούμε μια περίοδο κορύφωσης και για εσωτερικούς λόγους, αλλά όχι μόνο για εσωτερικούς λόγους. Αυτή η επαναλαμβανόμενη ρητορική έχει αποκτήσει ορισμένα χαρακτηριστικά: η προσωποποίηση της αντιπαράθεσης, έχουν δώσει όνομα στον εχθρό, που είναι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και δεύτερον δαιμονοποιεί τη χώρα μας» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

  • Στις 09/06/2022