Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Θεοδωρικάκος: «Θωρακίσαμε τα σύνορά μας στον Έβρο αποτρέποντας καθημερινά την παράνομη είσοδο στη χώρα 900 μεταναστών»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο ΑΤ Παλαιού Φαλήρου με 22 ειδικούς φρουρούς των Ο.Π.Π.Ι – Εντατικές επιχειρήσεις της Τροχαίας στην παραλιακή 

 

Ο Υπουργός Προστασίας της Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, παρουσίασε τα όσα έχουν γίνει στον τομέα της ασφάλειας τους τελευταίους 10 μήνες στον παραλιακό δήμο.

Ο Υπουργός στην εισαγωγική του ομιλία υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας, από τα σύνορα έως τα αστικά κέντρα. «Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και τα αποτελέσματα είναι ορατά απ΄ όλους. Θωρακίσαμε τα σύνορά μας και καθημερινά αποτρέπουμε την είσοδο 900 παράνομων μεταναστών στην χώρα μας. Τα σχέδια των γειτόνων μας για εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων πέφτουν σε τείχος» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Η αύξηση της αστυνόμευσης στα αστικά κέντρα έχει συμβάλλει στη μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας κατά 30% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους φορείς της πόλης ότι το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου ενισχύθηκε με 22 ειδικούς φρουρούς από τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) – καθώς αυτή την εποχή δεν απαιτείται η παρουσία τους στα Α.Ε.Ι. – και δεσμεύτηκε ότι από τον Σεπτέμβριο, οι συγκεκριμένοι ένστολοι θα αντικατασταθούν από απόφοιτους των Αστυνομικών Σχολών.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από την Αστυνομία ομάδων Ρομά από την παραλία του Π. Φαλήρου και την περιοχή του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ. «Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς στην πόλη και τις γειτονιές» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αυξημένοι οι έλεγχοι της τροχαίας στην παραλιακή

Ολοκληρώνοντας ο Υπουργός την τοποθέτησή του, μίλησε επίσης για τα θέματα της οδικής ασφαλείας και της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς στην παραλιακή, υπογραμμίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να θυσιάζεται στην άσφαλτο. Γι’ αυτό διενεργούνται αυξημένοι έλεγχοι της τροχαίας για την αντιμετώπιση των παραβάσεων (κόντρες, κράνη, οδήγηση με τη χρήση κινητών, κλπ.)».

Παρεμβάσεις στη συζήτηση έκαναν ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Διονύσης Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος και οι φορείς σωματείων- συλλόγων και εκπρόσωποι των επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της ασφάλειας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των παρευρισκόμενων προς τον Υπουργό με σημείο αναφοράς την παραβατικότητα των ανηλίκων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

  • Στις 17/06/2022