Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας , ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Παρέστησαν, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό , ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αστυνόμο Β’ Αλέξιο Κουρτέση.

Κατά την τελετή, ο απερχόμενος Αρχηγός του Σώματος, Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Μιχαήλ Καραμαλάκης παρουσίασε το πολυδιάστατο έργο που επιτέλεσε η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο νέος Αρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ευχαρίστησε τον Επίτιμο Αρχηγό, για την άψογη συνεργασία, το ήθος του και το αξιόλογο έργο που παρήγαγε και ανέπτυξε τις προτεραιότητες και τη φιλοσοφία των επερχόμενων δράσεων του Σώματος, με σκοπό την αποτελεσματική ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Έθεσε ως πρωταρχικό μέλημα την καλλιέργεια στον πολίτη του αισθήματος ότι η Αστυνομία είναι συμπαραστάτης και αρωγός στις ανάγκες του καθώς και εγγυητής της ασφάλειάς του, αναλύοντας τους τρεις κεντρικούς στρατηγικούς πυλώνες για την επίτευξη αυτού του στόχου:

  • Πρώτος πυλώνας: οι Δημοκρατικές αξίες και η διαφάνεια.
  • Δεύτερος πυλώνας: ο Επαγγελματισμός και η Δεοντολογία.
  • Τρίτος πυλώνας: το Κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας και η εξωστρέφεια.

Παρουσίασε επίσης τα εργαλεία μέσω των οποίων η Ελληνική Αστυνομία θα ανταποκριθεί στις αλλαγές που επιτελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η επανεκπαίδευση του προσωπικού, η συνεργασία και αλληλεπίδραση με τους πολίτες, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών.

Tην τελετή τίμησαν με την παρουσία τους o Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιος Μπούρας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζωή (Ζέττα) Μακρή, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας, οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στύλιος και Συμεών Κεδίκογλου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της Ελληνικής Λύσης.

Επίσης, παρέστησαν ο Αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, Αρχηγός ΓΕΣ ως εκπρόσωπος Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν, Αντιναύαρχος ΠΝ Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Αλέξιος Ράπανος, εκπρόσωποι εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, η επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη και ο Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βασίλειος Γκρίζης.

Παρέστησαν, ακόμα, Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) Ιωάννης Αντύπας και Νικόλαος Γερασιμίδης, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Χρήστου, ο Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος του Προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας Αθανάσιος Χρήστου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός και ο Γενικός Γραμματέας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γεώργιος Σκούμας καθώς και ο πρόεδρος Δ.Σ Ε.Κ.Α.Β Παπαευσταθίου Νικόλαος.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Διευθυντές των Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού, πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνδέσμων και Ομοσπονδιών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

  • Στις 14/04/2022