Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Συνελήφθησαν 7 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών 

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (11 και 12-4-2022), σε περιοχές της Δράμας, του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Ορεστιάδας και Καβάλας, επτά (7) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στο ύψος του οικισμού Καλαμώνα Δράμας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου συνέλαβαν αρχικά τους δύο ημεδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν πεζή έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, στους οποίους όπως προέκυψε παρείχε κατάλυμα ο τρίτος δράστης, ο οποίος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθη.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στον οικισμό Μεσορόπης Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Επισημαίνεται ότι και οι τρεις οδηγοί των οχημάτων μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερούνται αδειών ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

  • Στις 12/04/2022