Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Συνάντηση ΠΟΑΞΙΑ με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας μαζί με αντιπροσωπεία Προεδρείων πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αξιωματικων συναντήθηκε με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Κωσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ.

Ευχηθήκαμε στο κ. Αρχηγό καλή θητεία στο δύσκολο έργο του σε μια εποχή υψηλών απαιτήσεων σε κοινωνικό, οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο, την οποία δυσχεραίνει το αβέβαιο και εξαιρετικά ρευστό διεθνές περιβάλλον.

Εκφράσαμε την αμέριστη διάθεση, ως Ομοσπονδία, για αγαστή συνεργασία με ειλικρίνεια και σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο που υπηρετούν ο καθείς εξ ημών και υμών διαβεβαιώσαμε ότι θα στηρίξουμε οποιαδήποτε θετική απόφαση του Αρχηγείου που θα διευκολύνει την καθημερινότητα του αστυνομικού προσωπικού. Είναι, άλλωστε, πολλάκις διατυπωμένη η θέση αρχής της Ομοσπονδίας ότι δεν επιδιώκουμε συνδιοίκηση.

Επαναλάβαμε όλα τα θεσμικά αιτήματα, όπως αυτά είχαν παρουσιαστεί από την αρχή της θητείας μας, προς την Πολιτική και την Φυσική Ηγεσία και εκφράσαμε την ανησυχία μας για τους σχετικά αργούς ρυθμούς υλοποίησης τους. Ενδεικτικά, θέσαμε εκ νέου τα αιτήματα για:

  • Επέκταση της μάχιμης πενταετίας στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, με παράλληλη προσαύξηση κατά δύο επιπλέον έτη του δικαιώματος των αστυνομικών για αναγνώρισή της, ήτοι σε επτά έτη συνολικά, με τις ίδιες εισφορές-κρατήσεις, ως υφίσταται σήμερα, εφόσον έχουν συμπληρώσει 35ετή συνολική πραγματική υπηρεσία στο Σώμα. Επιπλέον, τη δυνατότητα αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας και στους καταταγέντες μετά το 2011.
  • Κατάρτιση νέου μισθολογίου.
  • Αναπροσαρμογή του επιδόματος θέσης ευθύνης και επέκτασή του στους ασκούντες καθήκοντα διοικητή Υπηρεσίας επιπέδου αστυνομικού τμήματος.
  • Ενίσχυση Α.Τ. και Τ.Α., ιδίως αυτά της Αττικής που ουσιαστικά λειτουργούν υποτυπωδώς.
  • Ενεργοποίηση των ήδη ψηφισμένων νόμων (έκδοση κ.υ.α.), που αφορούν τη θεσμοθέτηση πόρων με σκοπό την ενίσχυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας Ταμείων (πχ τέλη- ΚΟΚ).

Ζητήσαμε, δε, την παρέμβαση του κ. Αρχηγού για την επιτάχυνση της επιτελικής επεξεργασίας των ανωτέρω θεμάτων και την προώθηση τους το συντομότερο δυνατό προς επίλυση.  

Τέλος, τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε ενεστώτα χρόνο, τα μέλη μας τόσο στο αστικό περιβάλλον των μεγάλων πόλεων όσο και στην περιφέρεια, σε μια εποχή όπου η τουριστική περίοδος βρίσκεται στην αποκορύφωση της, αυξάνοντας τις απαιτήσεις ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών ιδιαιτέρως σε νησιωτικούς προορισμούς όπως οι Κυκλάδες, το Αιγαίο, το Ιόνιο και η Κρήτη.  

Η Ομοσπονδία παραμένει προσηλωμένη στο ρόλο της, ο οποίος συνίσταται στην κατάδειξη των προβλημάτων αλλά και την κατάθεση προτάσεων με σκοπό την αντιμετώπισή τους προς όφελος του Σώματος και της κοινωνίας, προτιμώντας να είναι χρήσιμη, έστω και αν μερικές φορές αυτό είναι δυσάρεστο, παρά να είναι ευχάριστη και να λειτουργεί διακοσμητικά.

2021 03 poaxia no ypografes

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: esyfne.gr

  • Στις 21/07/2022