Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Λευτέρης Οικονόμου: «Η Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της» στο μεταναστευτικό

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με την επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ. στην Ελλάδα (UNCHR), Μαρία Κλάρα Μαρτίν – Συζήτησαν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

«Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις απορρέουσες υποχρεώσεις της από την Κοινή Δήλωση του 2016» για τη διαχείριση του προσφυγικού, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σε συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα (UNCHR), Μαρία Κλάρα Μαρτίν.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη μεταναστευτική πίεση που εξακολουθεί να δέχεται η Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε ως πολύ καλή τη συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, επισημαίνοντας την σημαντική συνδρομή της χώρας μας στο ζήτημα της υποδοχής και φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων.

Μεταναστευτικές ροές και προστασία συνόρων

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, γενικώς, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, σημείωσε τις θετικές εντυπώσεις της από την συνεργασία της με αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας πρόσφατη εκπαίδευση που παρείχε το Γραφείο σε προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα μετανάστευσης. Επίσης, σημείωσε την πρόθεσή της για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, σε όλο το εύρος των ζητημάτων διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος του υπουργού, Σοφία Σταματέλλη. Επίσης, συμμετείχαν οι συνεργάτες της επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, Καλλιόπη Στεφανάκη και Αντριάνο Σιλβέστρι.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

  • Στις 06/06/2022