Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Έβρος: Συνελήφθη νταλικέρης στους Κήπους που είχε κρύψει στο φορτηγό 12 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (10-3-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα(12) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και μία πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, πλησίον του οικισμού Αβδήρων Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε τσιμεντένιο κράσπεδο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε για το όχημα, το οποίο έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, έχει δηλωθεί κλοπή την 9-3-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμας Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: https://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/quot-den-ginetai-ixnhlathsh-twn-epafwn-se-epibebaiwmena-kroysmata-kataggelei-h-enwsh-synoriofylakwn-n-ebroy/post41816

  • Στις 12/03/2022