Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Έβρος: Έλεγχο του ρόλου των ΜΚΟ και περιορισμό της δράσης τους ζητούν οι Συνοριοφύλακες

Τον περιορισμό της δράσης των ΜΚΟ και στο ρόλο που  παίζει η καθεμία, ζητούν οι Συνοριοφύλακες με αφορμή και όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό στον Έβρο.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Δημήτρης Δερβεντλής μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τα αλλεπάλληλα γεγονότα και επισήμανε ότι «θαπρέπει να αφήσουν την αστυνομία, το στρατό και τη συνοριοφυλακή ,  να κάνουν τη δουλειά τους ενώ  θα πρέπει να βρεθεί  τρόπος ώστε να περιορισθεί την δράση των ΜΚΟ».

Μου προκαλεί θλίψη“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας “να μαθαίνουμε ότι όλοι ειδοποιούνται από τις ΜΚΟ .Ας αφήσουμε τις υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους και ας μην κάνουμε τηλεοπτική προβολή των επιχειρήσεων της ΕΑ. Την φύλαξη των συνόρων δεν την έχουν επωμισθεί οι ΜΚΟ αλλά ο Ελληνικός Στρατός η Ελληνική Αστυνομία και η Συνοριοφυλακη“, σημείωσε με έμφαση.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δερβεντλής ανέφερε ότι τις επόμενές ημέρες πρόκειται να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της ΑΔ Ορεστιάδας με αποσπάσεις συναδέλφων από το εσωτερικό της χώρας, κάτι που αποδεικνύει, όπως ειπε, ότι “πρέπει αν είμαστε σε επαγρύπνηση”.

Σχετικά με την εξέλιξη που αφορά τους 5 συναδέλφους του Συνοριοφύλακες. ενώ αρχικά όπως είπε, είχε επιλέξει να μην τοποθετηθεί δηλώνει πως ελπίζει να αποδειχθεί η αθωότητα τους όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, άλλωστε επεσήμανε, ο κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

ΠΗΓΗ: evros news.gr

  • Στις 13/06/2023