Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

Έβρος: Ασκήσεις και ειδική εκπαίδευση για σενάριο μαζικής εισόδου μεταναστών – Έφτασε υλικό από την Αθήνα

Για ένα ακραίο σενάριο μαζικής εισόδου μεταναστών στον Έβρο προετοιμάζονται πυρετωδώς οι Αρχές στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, εξετάζονται ακόμα και σενάρια που έχουν να κάνουν με ασκήσεις για μαζική είσοδο σε περιοχές όχι μόνο που υπάρχει φράχτης, αλλά και τα σημεία εκείνα που το φυσικό μας σύνορο είναι ο Έβρος.

Στις ασκήσεις αυτές θα συμμετέχει το σύνολο των συνοριοφυλάκων, ενώ έχει ήδη γίνει η αποστολή υλικού στον Έβρο. Πρόκειται συγκεκριμένα για χημικά και κρότου λάμψης.

Παράλληλα, έχει γίνει σαφές πως οι δυνάμεις θα πρέπει να αντιδράσουν σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ενώ ο κάθε αστυνομικός και συνοριοφύλακας θα γνωρίζει πώς θα πρέπει να δράσει και σε ποιο σημείο θα πρέπει να βρίσκεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το επόμενο διάστημα θα γίνει εκπαίδευση από ομάδες του ΕΚΑΜ που θα μεταφερθούν στον Έβρο. Όλοι οι συνοριοφύλακες θα παρακολουθήσουν ένα κυκλικό σεμινάριο και σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφερθούν κι άλλες δυνάμεις, αυτό θα γίνει.

Παρακολουθήστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

  • Στις 08/06/2022