Τοποθεσία: Νομός Έβρου
Create your online business with the latest design trends

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Συνάντηση Συνδικαλιστών Εκπροσώπων των Συνοριακών Φυλάκων με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στα πλαίσια της επίσκεψης του στον Έβρο. Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο.

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο

      Γνωρίζετε ότι την Πέμπτη 14-03-2024, αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Χαρελά Παναγιώτη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη Μ. στο  Νομαρχιακό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης , στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Υπουργού στον Έβρο και συναντήσεων με Υπηρεσιακούς και Θεσμικούς παράγοντες. Εκ μέρους των συναδέλφων καλωσορίσαμε  τον κ. Υπουργό και συζητήσαμε τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τις υπηρεσίες μας.

  • Συγκεκριμένα, εξήραμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια με τις προσλήψεις 650 συνοριακών φυλάκων,το αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της συνοριογραμμής και την ανανέωση του υπηρεσιακού στόλου οχημάτων ενισχύοντας την αποτρεπτική δύναμη αλλά παράλληλα επισημάναμε τις εξειδικευμένες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης του υπάρχοντος εξοπλισμού.
  • Καταθέσαμε την αναγκαιότητα της κτιριακής αναβάθμισης των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και των Τελωνείων Κήπων και Καστανέων, καθώς και την ενίσχυση των Τ.Δ.Ε. με προσωπικό.
  • Τέλος, επισημάναμε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τους συνοριακούς φύλακες με σύμβαση ορισμένου χρόνου που πηγάζουν από την συγκεκριμένη σύμβαση και πως οι συγκεκριμένοι συνοριακοί φύλακες καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Τονίσαμε ότι  είναι αναγκαία μια νομοθετική παρέμβαση που να δίνει μια προοπτική στο εργασιακό και υπηρεσιακό μέλλον αυτών των συναδέλφων στο πλαίσιο της ισονομίας με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό. 

   Στο πλαίσιο της ειλικρινούς συζήτησης επιβεβαιώσαμε το κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την Πολιτική Ηγεσία με γνώμονα, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.  

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: esyfneevros.gr

  • Στις 19/03/2024
Tags: ΕΒΡΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΝΕΑ